Huawei brengt nieuwe Honor 6 uit met eigen Kirin-processor


Huawei heeft tijdens een speciaal persevent in China de nieuwe Honor 6 aangekondigd. Dit toestel dat voorheen bekend stond als Mulan kent een bijzonder kleine schermrand van slechts 2,36 millimeter.

Sowieso kent de Honor 6 bijzonder kleine afmetingen van 139,8 x 68,8 bij 6,5 millimeter. Hierdoor komt de verhouding scherm/toestel uit op een zeer nette 75,7%. Dat is niet zoveel als bij de G3 van LG die uitkomt op 76,4% maar het is nog steeds stukken beter dan bijvoorbeeld de iPhone 5s die blijft steken op slechts 60,85%.

Huawei Glory 6

Het frame van de Honor 6 is van aluminium gemaakt en dat zorgt er mede voor dat warmte beter verspreid wordt. Het bijzonderste van de Honor 6 ligt echter binnenin en dat is de Kirin 920-processor. Die is van eigen makelij en beschikt over acht cores die gelijktijdig aangestuurd kunnen worden. In eerder uitgelekte benchmarks wist de SoC redelijk te imponeren maar we zien het toestel liever met eigen ogen voordat we conclusies trekken. Huawei voorziet de Honor 6 verder van een vrij standaard 13 megapixel camera, 3 GB aan RAM en een 5 megapixel selfie-camera. Het toestel draait Android 4.4.2 en is voorzien van de EMUI versie 2.3. Wanneer en of we de Honor 6 hier in de winkel zullen zien en tegen welke prijs is nog onbekend.

Bron: Gforgames.com


Prijsvergelijker Honor 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com   Refurbished € 299,99 € 299,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Honor 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel