Huawei kondigt octacore Kirin 920 SoC aan met sneller 4G


Huawei heeft een nieuwe octacore-processor gepresenteerd bestemd voor toekomstige vlaggenschepen. Wat de Kirin 920 bijzonder maakt is de ondersteuning voor categorie 6 4G dat snelheden tot 300 Mbit/s belooft.

De octacore-chip is gebaseerd op het big.LITTE-principe. Dit betekent dat er vier energiezuinige Cortex A7-kernen zijn en vier krachtige Cortex A15. In tegenstelling tot sommige andere octacore-chips kunnen alle acht kernen gelijktijdig actief zijn. Het A7-deel draait tussen de 1,3 en 1,6 GHz terwijl de krachtiger A15-kernen van 1,7 tot maximaal 2,0 GHz gaan. Het grafische deel van de processor bestaat uit een Mali-T628MP4 quadcore chip.

Unknown Huawei device
Hierin komt straks wellicht een Kirin 920

Bijzonder is de ondersteuning voor LTE category 6. De meeste 4G-telefoons maken gebruik van categorie 3 met maximale snelheden tot 100 Mbit/s. Het nieuwere categorie 6 belooft snelheden tot 300 Mbit/s. Klinkt leuk maar de 4G-netwerken in Nederland ondersteunen dat (nog) niet. De nieuwe chipset zou volgens Huawei de concurrentie waaronder de Snapdragon 801 en zelfs de 805 verslaan. Al willen we dat natuurlijk graag met eigen ogen zien.

Bron: Pr.huawei.comPraat mee over dit artikel