Apple mag iPhone in Mexico blijven verkopen, aanprijzen mag echter niet


Apple mag na een uitspraak in verband met een rechtszaak met het Mexicaanse bedrijf iFone de populaire iPhone blijven verkopen. Telco's mogen de iPhone echter niet promoten en moeten alle reclame er naar toe verwijderen.

Tot deze opmerkelijke uitspraak kwam het Mexican Institute of Industrial Property (IMPI). Het begon allemaal in 2012 toen een Mexicaanse rechtbank Apple verbood de iPhone naam nog langer te gebruiken. Dit omdat het in strijd zou zijn met de merknaam 'iFone' die al eerder was vastgelegd. Apple ging in beroep, verloor opnieuw en ging opnieuw in beroep.

Mexican iPhone 5S
lo que es una locura

Nu is besloten dat Apple de naam mag blijven gebruiken maar dat operators de iPhone niet mogen promoten. De drie grote operators van Mexico moeten daarom binnen 15 dagen alle uitingen naar Apple's telefoon verwijderen. Het is trouwens niet de eerste keer dat bedrijven Apple aanklagen om de naam 'iPhone'. Ook in China ging het mis maar daar mocht het na het betalen van 60 miljoen dollar alsnog de iPhone onder die naam verkopen.

Via: Macrumors.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel