BlackBerry en TCL onderzoeken beter vastzetten scherm KEYone


BlackBerry Mobile en fabrikant TCL onderzoeken naar aanleiding van het eenvoudig loslaten van het beeldscherm van de KEYone of ze een andere soort lijm moeten gebruiken. Uit eerdere tests bleek dat het bedrijf juist nauwelijks of geen lijm gebruikt.

Het eenvoudig loslaten van het beeldscherm van de BlackBery KEYone bleek naar aanleiding van de duurzaamheidstest van JerryRigEverything. Tijdens zijn gebruikelijke buigtest schoot het beeldscherm spontaan uit de behuizing. Na inspectie bleek TCL, de fabrikant die voor BlackBerry de KEYone maakt, geen lijm te gebruiken om het beeldscherm vast te zetten. Dit in tegenstelling tot wat in de markt gebruikelijk is. Een zoektocht op internet leerde dat meer gebruikers dit probleem hebben. In een verklaring aan CrackBerry bevestigt BlackBerry dit probleem.

BlackBerry KEYone display
Deze laat wel erg makkelijk los

BlackBerry Mobile en TCL onderzoeken nu of ze toekomstige exemplaren wel gaan vastlijmen. Wanneer het beeldscherm met lijm aan de behuizing bevestigd zou zijn dan levert dit extra stevigheid op wat de duurzaamheid ten goede komt. Een win-win als je het ons vraagt. Overigens claimt BlackBerry dat zich slechts een handje vol consumenten gemeld heeft met dit probleem. Of zij in aanmerking komen voor garantie wordt niet geheel duidelijk. Verder meldt BlackBerry dat het al 'duizenden' exemplaren van de KEYone verkocht heeft. Dat aantal staat in schril contrast met de aantallen die Apple en Samsung aan vlaggenschepen verkopen. Dit is dan ook de reden zelf geen telefoons meer maakt maar dat overlaat aan fabrikanten zoals TCL. En wanneer die dit soort slordigheden begaan helpt dat niet in de verkoopaantallen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel