Licht verbeterde Honor 9 officieel aangekondigd


Huawei heeft in thuisland China zonet officieel de Honor 9 aangekondigd. Het toestel lijkt qua uiterlijk wel wat op z'n voorganger maar is weer net iets verfijnder. Bovendien kent hij een hogere resolutie camera en naar voren gerichte vingerafdrukscanner.

Voorop de Honor 9 treffen we een 5,15 inch groot Full HD-scherm aan dat beschermd wordt door gebogen glas. Ditmaal ook afgerond is de achterkant. De zijkant gaan nu naadloos over in het metalen frame. Dat frame was bij de Honor 8 ook al afgerond dus we gaan er niet vanuit dat de Honor 9 nog beter in de hand ligt. Achterop is nu plaats gemaakt voor zowel een 20 als 12 megapixel camera. Hiermee moet tot 2x ingezoomd kunnen worden zonder kwaliteitsverlies. De autofocus wordt wederom versneld dankzij laser.

Honor 9 blue
De Honor 9: weer een fractie beter

Huawei heeft dit jaar de vingerafdrukscanner aan de voorkant geplaatst. Eerder deed dit het al met de eigen Huawei-modellen. Binnenin de Honor 9 treffen we verder een HiSilicon Kirin 960 aan (dezelfde als in de Huawei P10) met 4 GB aan RAM-werkgeheugen en een 3.200 mAh batterij. Het geheel draait Android 7.0 Nougat met daar bovenop EMUI 5.1. Zoals inmiddels gebruikelijk bij Honor kun je in de geheugenkaartslot ook een 2e simkaart steken. Je kunt dus kiezen. Onduidelijk is nog welke variant Huawei naar Europa wil brengen. Naast een 4 GB/64 GB variant is er namelijk ook een 6 GB/128 GB versie. Het toestel is in China al te koop, wanneer het hier in de winkels zal liggen is afwachten.


Prijsvergelijker Honor 9

Toon alle aanbiedingen van de Honor 9


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel