Apple zou Beats Electronics willen overnemen voor recordbedrag


Volgens de Financial Times zou Apple op punt staan voor $3,2 miljard Beat Electronics over te nemen. Met de overname zou Apple de teruglopende inkomsten uit iTunes een halt kunnen toeroepen. Ook de audiotechnieken zouden interessant kunnen zijn.

Toch is het de vraag waarom Apple zoveel geld over zou hebben voor een concurrent? Beats Audio kennen we namelijk niet alleen van de bekende koptelefoons, het bedrijf is ook eigenaar van een populaire muziek-streamingdienst. Apple doet het zelf ook niet onaardig met iTunes en de streamingvariant iTunes Radio. De overname zou de grootste uit Apple's geschiedenis zijn.

Beats logo on phone
Binnenkort Beats-logo op iPhone?

Tot voor kort was Beats nog voor een meerderheid in handen van die andere concurrent; HTC. Die samenwerking was nooit echt gelukkig en Beats Electronics kocht uiteindelijk de aandelen van HTC terug. Het betaalde toen voor de resterende 24,84% van de aandelen 265 miljoen dollar. Een koopje als je ziet wat Apple er nu voor over heeft. Daarom rijst de vraag of, indien dit gerucht klopt, betaalt Apple niet iets teveel voor het bedrijf. Mogelijk dus binnenkort een Beats-logo op je iPhone.

Bron: FT.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 5S

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 5S


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel