Jolla kondigt haar eerste smartphone met Sailfish OS aan

· 3 reacties


Het Finse Jolla heeft haar eerste telefoon aangekondigd met de spin-off van het MeeGo-besturingssysteem; Sailfish. De telefoon dat momenteel nog bekend staat als "The Other Half" kent een 4,5 inch scherm en moet 399 euro kosten.

Het Twitteraccount van Jolla twitterde al dagenlang foto's met daarbij de omschrijving "The Other Half". De naam lijkt een werktitel te zijn, vermoedelijk heet de telefoon gewoon 'Jolla'. Ook de exacte specificaties van de telefoon zijn vaag. Wel bekend is het 4,5 inch grote scherm met een HD-resolutie. Er schijnt ondersteuning te zijn voor 4G en er is een microSD-geheugenkaartslot aanwezig. De camera komt tot maximaal 8 megapixel en beschikt over autofocus.

Jolla

Het nieuwe Sailfish OS is een afstammeling van MeeGo, dat op zijn beurt weer afstamt van verschillende en vele Linux-initiatieven. Het is goed om te horen dat Sailfish ook 'gewoon' Android-apps kan draaien. Marc Dillon licht het graag nader toe.

Het toestel kost 399 euro wat in theorie erg interessant klinkt natuurlijk. Helaas worden de eerste exemplaren pas eind 2013 geleverd.

Bron: Jolla


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel