Bloomberg: iOS 7 krijgt vernieuwde kalender en e-mailclient


Grote kans dat Apple met iOS 7 het besturingssysteem qua look-and-feel flink onder handen gaat nemen. Bloomberg meldt nu dat de kalender en e-mailclient in iOS 7 flink op de schop gaan, ook qua functionaliteit.

iOS is door de jaren heen niet veel veranderd. Ja, er zijn flink wat nieuwe functies bijgekomen maar wie de allereerste iPhone kocht ziet op het eerste gezicht weinig verschil. Op wat schaduwen, randjes en skeumorphism na is er qua uiterlijk namelijk niet veel veranderd. Dat lijkt met versie 7 te veranderen nu ontwerper Jony Ive het voor het zeggen heeft.

iOS mail client
We zullen hem missen...

Verwacht een zeer plat ontwerp vergelijkbaar met Windows Phone van Microsoft. Dit kan voor iPhone-veteranen in het begin even wennen zijn, maar een flinke opfrisbeurt zo nu en dan kan in onze ogen geen kwaad. Ive zou daarnaast de apps E-mail en Agenda flink onder handen willen nemen. Apple loopt hiermee wel de kans op vertraging van iOS 7 maar het zou allemaal de moeite waard moeten zijn. Hopelijk krijgen we 24 juni tijdens het WWDC de eerste demonstratie te zien.

Bron: Bloomberg.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel