Opera Mini nu ook voor de iPad


De Noorse browsermaker Opera heeft de laatste versie van haar mobiele browser, Opera Mini, geschikt gemaakt voor de iPad. Eigenaren van de Apple-tablet krijgen alle mogelijkheden die ook op andere platformen in deze browser te vinden zijn.

Opera maakte eerder al een Opera Mini-versie voor Android, iPhone en de BlackBerry. Bij de release van versie 6 van de mobiele browser is daar de iPad aan toegevoegd. Een aantal functies die te vinden zijn in deze browser zijn bladwijzersynchronisatie en het verkleinen van websites op de servers van Opera, zodat je dataverkeer kunt besparen als je gebruik maakt van mobiel internet. Opera claimt daarnaast dat Opera Mini sneller is dan standaardbrowser Safari.

Opera Mini iPad

Opera maakte aanvankelijk alleen een desktopbrowser, maar heeft de laatste jaren groeiend succes op de mobieletelefoonmarkt. Op de PC is het succes beperkt. Browsers als Chrome, FireFox en Internet Explorer zijn populairder dan Opera. Veel smartphonegebruikers zweren echter bij de browser uit Noorwegen. Mogelijk voegen tabletgebruikers zich nu bij hen, want eerder was al een Opera-versie voor Android Honeycomb-tablet beschikbaar. Opera Mini voor de Apple iPad is te downloaden in de App Store.

Bron: Mobileburn.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel