Valbestendigheid iPad 2 getest (video)


Overleeft een iPad een val van heuphoogte, en maakt het verschil als je een smartcover van Apple gebruikt? De bloggers van ElectronicsBreak testten het, en maakten er een vermakelijk filmpje van.

De Smart Cover van Apple blijkt de tablet redelijk te beschermen. Bij een val van heuphoogte breekt het scherm zonder cover, maar met de Smart Cover is geen krasje te zien. Ook vanuit schouderhoogte beschermt de cover van Apple redelijk, hoewel de eerste kras te zien is. Een slag met een golfclub is echter teveel voor de cover. Het scherm van de iPad gaat daarbij volledig aan gruzelementen.

De Smart Cover werd tegelijk met de iPad geïntroduceerd. Bij de vorige generatie iPads liet Apple het maken van hoesjes nog over aan derden, maar nu kwam de fabrikant met een eigen systeem, dat met magneetjes het cover tegen het scherm houdt, en daarnaast de mogelijkheid biedt de iPad rechtop te zetten. De Smart Cover communiceert met de iPad. Zodra je het cover dichtvouwt gaat het scherm van de tablet automatisch uit.

Bron: ElectronicsBreakPraat mee over dit artikel