Barnes & Noble presenteert nieuwe Nook


De Amerikaanse boekenverkoper Barnes & Noble heeft een nieuwe versie van de Nook gepresenteerd. Deze e-reader is door de retailer ontwikkeld in eigen huis. Amerikanen kunnen met het apparaat via WiFi e-books kopen.

Met de nieuwe versie van de Nook gaat deze e-reader steeds meer op een tablet lijken. Het apparaat heeft een touchscreen en WiFi, en komt daarmee aardig in de buurt van de functionaliteit die consumenten van een tablet verwachten. Belangrijk verschil met tablets is het scherm. Deze maakt gebruik van de eInk-technologie. Het scherm is daarom zwart-wit, want een kleuren eInk scherm is nog in ontwikkeling. Voordeel van zo'n scherm is dat het geen backlight heeft en geen vernieuwingsfrequentie, waardoor het scherm rustiger voor de ogen is van een LCD-exemplaar.

Nook

Een ander voordeel van een eInk-scherm, is dat deze zeer zuinig is met energie. Een Barnes & Noble Nook kan daarom twee maanden met een batterijlading doen. De e-reader is helaas niet te koop in Europa. In de VS zal het apparaat 139 dollar gaan kosten. Pre-orderen is al mogelijk voor inwoners van de Verenigde Staten.

Bron: Bgr.com



Praat mee over dit artikel