BlackBerry PlayBook vanaf 16 juni in de winkel


Vanaf 16 juni brengt BelCompany de BlackBerry PlayBook naar ons land. RIM's eerste tablet was al in de VS verkrijgbaar, en komt nu ook naar ons land. De prijzen van de tablet beginnen bij 479 euro.

De BlackBerry PlayBook zal beschikbaar zijn in een 16 GB, 32 GB en 64 GB uitvoering. Deze kosten respectievelijk 479, 579 en 679 euro. RIM mikt met de PlayBook op de zakelijke gebruiker, net als de smartphones van het merk. De tablet wordt door RIM vooral gezien als een aanvulling op de smartphone, en hoopt gebruikers van een BlackBerry te overtuigen ook een PlayBook aan te schaffen. Met prijzen die gelijk zijn aan die van de iPad 2 zal dat nog een aardige kluif worden. Uit de VS komen inmiddels de eerste verontrustende berichten over de verkoopcijfers binnen. Volgens anonieme bronnen bij een grote retailer worden er tien keer minder PlayBooks verkocht dan gedacht.

201012 rim playbook

De PlayBook heeft een 7 inch scherm en een dualcore processor. De tablet draait op QNX, een besturingssysteem dat onlangs door RIM werd overgenomen, en aangepast werd aan het gebruik op een tablet. De PlayBook ondersteunt WiFi N. RIM heeft beloofd dat in een later stadium een versie uitkomt die 3G ondersteunt. De tablet heeft daarnaast een HDMI-uitgang voor het afspelen van video's op 1080p-resolutie.

Bron: Tablet-news.com



Praat mee over dit artikel