HTC U12+ officieel: dubbel zicht voor én achter


HTC's nieuwste telefoon is officieel; de U12+. Het toestel borduurt duidelijk verder voort op de U11+ maar onderscheidt zich ditmaal met zowel een dubbele camera voor als achter. Niet eerder voorzag HTC een smartphone van zoveel camera's als bij de U12+.

Het was alweer een tijdje geleden dat HTC een telefoon uitbracht met dubbele hoofdcamera. Het Taiwanese bedrijf had eerder al eens een uitstapje met een dergelijke configuratie maar zag er uiteindelijk toch weer vanaf. Nu denkt het een toepassing gevonden te hebben die wel echt waardevermeerdering geeft. Denk dan vooral aan een portetmodus die de achtergrond onscherp maakt (bokeh) zoals een dure DSLR-camera dat doet. Maar je kunt met de dubbele camera achterop de U12+ ook inzoomen; tot 2x optisch (dus zonder kwaliteitsverlies) en tot 10x digitaal.

HTC U12+ Flame Red
De U12+ in Flame Red

Qua uiterlijk lijkt deze HTC U12+ erg sterk op de eerdere U11+ dankzij z'n glimmende Liquid Surface-behuizing. Nog altijd zijn de randen aanraakgevoelig waarmee je dan ook extra bedieningsfuncties krijgt. HTC heeft hierdoor haar gebruikersinterface Edge Sense uitgebreid naar versie 2.0 wat nu herkent welke hand je gebruikt en daar op anticipeert. Gelijkgebleven is dat je door de zijkant in te drukken foto's & video's kunt schieten, kunt inzoomen op kaarten en navigeren op het scherm. En toch gaat ondanks dit de aandacht vooral uit naar de dubbele camera's die we ditmaal zowel voorop als achterop aantreffen.

Sonic Zoom

Vooral opvallend is de Sonic Zoom-functie. Wanneer je tijdens het maken van een video inzoomt dan probeert de microfoon zich ook daar op te richten. Ideaal voor wanneer je spraak van een bepaald persoon wilt uitlichten. Andere typische HTC-functies zoals UltraSpeed Autofocus en HDR Boost zijn ook aanwezig en verbeterd waardoor de testers van DxOMark hem een score toekenden van een keurige 103. Hiermee schaart de HTC U12+ zich comfortabel in de bovenste regionen van beste camera-telefoons van dit moment.

HTC U12+ kopen

HTC heeft de U12 Plus voorzien van de meest krachtigste processor die momenteel verkrijgbaar is; de Qualcomm Snapdragon 845 die een maximum snelheid kent van 2,8 GHz. Er is daarnaast 6 GB aan werkgeheugen en uitvoeringen van 64 en 128 GB aan opslaggeheugen. Dat laatste is altijd uit te breiden via, mochten die beschikbaar komen, 2 TB aan geheugenkaartjes. Het beschikbare kleurenpalet bestaat uit Ceramic Black, Translucent Blue en Flame Red. De adviesprijs is zoals bij ieder vlaggenschip stevig; 799 euro. Verwacht de U12+ vanaf juni in de Nederlandse winkels.


Prijsvergelijker HTC U12+

Toon alle aanbiedingen van de HTC U12+


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel