LG presenteert Q7 familie bestaande uit Q7, Q7+ en Q7α


LG heeft er een drietal nieuwe smartphones bij. Allen maken onderdeel uit van de Q7-familie en volgen qua nummering de lijn van de G-serie. Alleen mag de Q-serie als het goedkope broertje gezien worden. Zoals vaker bij LG zien we in deze mid-range modellen enkele functies uit de high-end modellen terug.

Zo krijgen de nieuwe Q7-modellen vernieuwde camera's, Hi-Fi audio, vingerafdrukscanner en een waterdichte IP68-behuizing. Het hele trio is uitgerust met een 5,5 inch toestel met Full HD+ resolutie en een zogenaamd Full Vision-scherm. In tegenstelling tot de G7 krijgen deze Q7-toestellen geen scherminkeping, de gewraakte notch, maar zijn ze ondanks dat toch vrij 'schermrandloos' gebleven. Vreemd genoeg zijn de nieuwe Q7-toestellen wel hoger waardoor er dit jaar meer rand is dan destijds bij de Q6.

LG Q7
LG Q7 in Aurora Black, Lavender Violet en Moroccan Blue

Alle modellen zijn uitgerust met Android 8.0 Oreo dat van kracht wordt voorzien van niet nader gespecificeerde octa-core processor op of 1,5 of 1,8 GHz. Mogelijk is dat laatste afhankelijk van de afzetmarkt. Je vindt achterop een vingerafdrukscanner, iets wat bij de LG Q6 vreemd genoeg nog ontbrak. De waterdichte behuizing krijgt naast een IP68-certificering nog het MIL-STD810G certificaat mee waardoor hij ook redelijk robuust is. Qua audio hebben de drie gemeen dat ze allen beschikken over DTS:X wat 3D-geluid kan afspelen. Verschillen tussen de LG Q7, Q7+ en Q7α zijn er ook, met name op het gebied van de camera's voor- en achterop.

QLens

De standaard Q7 krijgt een 13 megapixel schieter mee met een 8 of 5 megapixel selfiecamera. Gek genoeg krijgt alleen de variant met de lagere 5 megapixel resolutie een groothoeklens mee. Ook de Q7+ krijgt eenzelfde camera-setup mee. De meeste megapixels krijg je met de Q7+ versie; 16 megapixel en een 8 of 5 megapixel selfieschieter. Alle drie doen wel aan een portretmodus en QLens. Met die laatste wordt kunstmatige intelligentie ingezet om objecten te herkennen. Herkent de Q7 een product dan kun je die online kopen, is de gedachte. De LG Q7+ is tot slot als enige nog uitgerust met een Hi-Fi Quad DAC voor rijker geluid mits je een geschikte koptelefoon inplugt. Het is nog even onduidelijk of al deze modellen de Benelux bereiken. Het is niet ondenkbaar dat alleen de Q7 hier officieel uitkomt. Die zal dan in de kleuren Aurora Black, Moroccan Blue en Lavender Violet uitkomen. Wanneer en tegen welke prijs is allemaal nog onbekend.


Prijsvergelijker LG Q7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Black
€ 208,61 € 208,61   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de LG Q7


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel