Samsung brengt met Galaxy J6 het Infinity-scherm naar de massa


Ook wanneer je geen duizend euro over hebt voor een groot randloos AMOLED-scherm kun je toch met een dergelijke telefoon rondlopen. Samsung brengt de Galaxy J6 uit met een 5,6 inch groot Super AMOLED Infinity Display. Oftwel; kleuren die van je scherm spatten zonder grote schermranden.

Het is niet de eerste keer dat Samsung een AMOLED-scherm toepast in haar budget J-serie, het is wel de eerste keer dat deze instapcategorie een zogenaamd Infinity Display krijgt. Voorgaande modellen hadden boven en onder scherm nog redelijk grote balken, bij deze Galaxy J6 is dat tot een minimum gereduceerd. Het stelt Samsung in staat om een groot 5,6 inch scherm in een toch redelijk compacte behuizing te plaatsen. Een trucje wat het bij de veel duurdere Galaxy S9 en S9+ al langer doet.

Samsung Galaxy J6 kleurenoverzicht
De Samsung J6 in Black, Lavender en Gold

Deze J6 met een adviesprijs van 269 euro kent verder een behoorlijk aardige prijs/kwaliteitsverhouding. Het frame is van metaal maar de achterzijde is nog altijd van plastic. Niet ongebruikelijk in de goedkope J-serie. Er is een vingerafdrukscanner voor snel en veilig ontgrendelen en het toestel beschikt over een 13 en 8 megapixel camera. Beide camera's zijn uitgerust met een meer dan keurige f/1.9 lens voor redelijk heldere opnames in het donker. De selfiecamera is zelfs uitgerust met een eigen flitser voor als het echt te donker wordt. De AR-stickers waarmee je geanimeerde stickers van jezelf kunt maken zijn ook van de partij.

Samsung Galaxy J6 in de winkel

Samsung rust de Galaxy J6 uit met een 1,6 GHz octa-core Exynos 7-processor met 3 GB aan RAM-geheugen en 32 GB opslagcapaciteit. Dat laatste is uitbreidbaar via een apart verkrijgbare geheugenkaart. De adviesprijs bedraagt zoals gezegd 269 euro en de beschikbare kleuren zijn Black, Lavender en Gold. Verwacht de Samsung Galaxy J6 vanaf juni in de winkels.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel