Asus presenteert Padfone: telefoon en tablet in één


Asus presenteert een bijzondere tablet en smartphone op de Computex-beurs in Taiwan. Het merk komt met een telefoon die in tablet-achtig apparaat te plaatsen is. Deze tablet is niet meer dan een groot beeldscherm.

Door de telefoon in de 'tablet' te plaatsen krijgt het toestel een groter scherm, waardoor deze als tablet te gebruiken is. De tablet is te vergelijken met een dock-station. Zonder het toestel is de tablet dus niet bruikbaar. Belangrijk zal hierbij de prijs zijn. Doordat je in de combinatie van Asus slechts één set hardware nodig hebt, op het beeldscherm na, zou de Padfone voordeliger uit kunnen vallen dan het apart aanschaffen van een tablet en een smartphone.

Asus padfone open
Asus padfone hero

Ice Cream Sandwich

De smartphone draait op Android. Het is nog niet bekend welke versie van Android dat is. Mogelijk gaat het om een nieuwe versie van Android, Ice Cream Sandwich. Deze is geschikt voor zowel telefoons als tablets, en zou dus uitermate geschikt zijn voor gebruik op de Padfone. Asus, dat voorheen smartphones uitbracht in samenwerking met Garmin, vertelt morgen meer over dit bijzondere apparaat.

Bron: Pocketnow.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel