Asus presenteert drietal telefoons in Zenfone 3-serie

· 1 reactie


Asus heeft er drie nieuwe smartphones bij variërend van 5.5, 5.7 en 6.8 inch. De Zenfone 3, Zenfone 3 Deluxe en de Zenfone 3 Ultra zijn allen van metaal en krijgen bovendien een scherp prijskaartje mee.

Zo begint de Asus Zenfone 3 vanaf een prijs van 249 dollar, de Deluxe vanaf 499 dollar en de Zenfone 3 Ultra begint bij 479 dollar. Omgerekend is dat respectievelijk 225, 448 en 430 euro. Dat zijn zeker geen hoge bedragen voor metalen telefoons met behoorlijke specificaties. Bijzonder aan de Zenfone 3 Deluxe is dat zijn behuizing volledig van metaal is en zonder antennelijnen. Het instapmodel krijgt een 5,5 inch IPS-scherm, de Deluxe beschikt over een 5,7 inch OLED-scherm met Full HD-resolutie en tot slot een gigantisch 6,8 inch AMOLED-scherm in de Zenfone 3 Ultra.

Asus Zenfone 3 serie

De Zenfone 3 krijgt een Snapdragon 625-processor op 2 GHz met 4 GB aan werkgeheugen. Achterop zit een snelle 16 megapixel camera met hybride autofocus met voorop een 8 megapixel schieter. De Zenfone 3 Deluxe krijgt een verbeterde 23 megapixel Sony-camera (IMX318). Bijzonder is dat Asus uitvoeringen uitbrengt tot 6 GB aan RAM-werkgeheugen. Qua processor is er gekozen voor een krachtiger Snapdragon 820. De Zenfone 3 Ultra krijgt weer een andere chipset mee; de Snapdragon 652 met 4 GB aan RAM. De batterij van deze reus komt uit op 4.600 mAh. Alhoewel indrukwekkend, het is nog maar de vraag hoe eenvoudig je bovenstaande modellen hier kunt aanschaffen. Ook de Zenfone 2 was niet eenvoudig aan te schaffen. Mogelijk zul je op zoek moeten naar obscure importsites, maar het is te hopen dat er gerenommeerde webshops zullen opduiken die zo vriendelijk zijn om ze hier alsnog aan te bieden.Praat mee over dit artikel