Samsung Galaxy J7 (2016) doet Nederland aan


De Galaxy J7 (2016) komt in navolging van de J5 (2016) ook eindelijk in Nederland uit. Het toestel werd eind maart aangekondigd en draait helaas nog wel een verouderde Android-versie. Gelukkig maakt de selfieflitser veel goed.

Een erg groot verschil kent de J7 (2016) niet in vergelijking met z'n voorganger. Het ontwerp is net iets strakker geworden maar veel zaken zijn hetzelfde gebleven. Zo meet het AMOLED-scherm nog altijd 5,5 inch en kent het een HD-resolutie, telt de camera 13 megapixel met een nette f/1.9 lens en is er een 5 megapixel selfiecamera met eigen flitser. Wel is de processor net iets hoger geklokt; 1,6 in plaats van 1,5 GHz. Ook heeft Samsung het werkgeheugen afgerond naar boven waarbij het uitkomt op 2 GB. Nog altijd is de batterij zelf verwisselbaar. Hiermee is het één van de weinig nieuwe Samsung's waarbij dat kan.

Samsung Galaxy J7 (2016) camera

Er zijn twee versies van de 2016-editie van de J7 in omloop; één met een Full HD-resolutie en één met een HD-scherm. Helaas zul je voor die eerste hogere resolutie naar China af moeten reizen, wij moeten het stellen met de HD-variant. Hierdoor komt de pixeldichtheid uit op net geen 270. Van dichtbij kan dat er wat kartelig uitzien. Nog een minpuntje is de gekozen Android-versie; die is met versie 5.1 aan de oude kant. Mogelijk volgt later nog een update. De Samsung Galaxy J7 (2016) is verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en goud en krijgt in alle gevallen 16 GB aan opslaggeheugen mee. Dat is overigens eenvoudig uit te breiden met een geheugenkaartje. Bekijk voor alle prijzen de bijbehorende abonnement-pagina waar je tevens kunt zoeken op looptijd, aantal belminuten en internetsnelheid. Mocht de J7 (2016) toch net een tikkeltje te groot voor je zijn dan kun je altijd nog de iets kleinere J5 (2016) overwegen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel