Sony kondigt instap Xperia E5 te vroeg aan


Sony lijkt per ongeluk alvast de Xperia E5 officieel te hebben aangekondigd. Toch is het persbericht inmiddels weer verdwenen en de bijbehorende tweet gewist. Gelukkig hebben we de foto's nog.

De instap Xperia E5 valt op door z'n metalen uiterlijk, een materiaalkeuze die we doorgaans niet zien in deze prijsklasse. Sony heeft echter sinds de introductie van de Xperia X-serie het metaal volledig omarmt en daarom dat we het nu ook in de lagere prijsklasse terugzien. Het 5-inch toestel krijgt een HD-scherm mee met 1,3 GHz MediaTek-processor. Dat laatste is vermoedelijk gedaan om de kosten te drukken. Op hoeveel de E5 uitkomt weten we nog niet.

Sony Xperia E5 in het wit en zwart

Andere specificaties zijn een 13 megapixel camera met eigen flitser, een 5 megapixel selfiecamera, 4G-ondersteuning en Android 6.0 Marshmallow. Eigenlijk niet gek dus voor een mid-range smartphone. Qua specificaties zit het toestel net iets onder de Xperia XA maar het scheelt niet veel. Naast een reguliere uitvoering komt er ook een dualsim-versie van de Sony Xperia E5 uit; de E5 Dual. Het ligt voor de hand dat Sony niet lang meer wacht op z'n tweede bekendmaking, mogelijk gebeurt dat nog deze week. Hopelijk kunnen we je dan ook wat meer vertellen over z'n uiteindelijke prijs. Qua kleuren lijkt het erop dat wit en zwart sowieso van de partij zijn.


Prijsvergelijker Sony Xperia E5

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia E5


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel