5-inch grote Sony Xperia E5 nu officieel aangekondigd


Sony heeft met het versturen van een persbericht de Xperia E5 nu ook officieel aangekondigd. Eerder werd het toestel al per ongeluk aangekondigd op Twitter maar die tweet werd snel weer gewist. Nu mag iedereen van de Xperia E5 weten.

De Xperia E5 is een mid-range toestel wat wil zeggen dat het geen absoluut topmodel is zoals modellen uit de Xperia X-serie. Toch krijgt de E5 een keurig 5 inch groot beeldscherm mee met een HD-resolutie. Ook qua camera kan het toestel aardig meekomen. Zo is er achterop een 13 megapixel camera te vinden met HDR-functionaliteit. Daarmee worden foto's niet onder- of overbelicht wanneer je tegen het licht in staat te fotograferen. Voorop vinden we een 5 megapixel schieter voor selfies.

Sony Xperia E5 zwart en wit

De Sony Xperia E5 is gewoon geschikt voor 4G en het 16 GB grote opslaggeheugen kan eenvoudig uitgebreid worden tot maximaal 200 GB dankzij een geheugenkaartje. De ingebouwde batterij is 2.700 mAh groot waarmee Sony denkt dat je toch al gauw twee dagen vooruit kunt. Verwacht het toestel vanaf juli in de winkels voor een adviesprijs van 199 euro. Dat is inclusief BTW maar zonder abonnement. Sony brengt de E5 uit in de kleuren wit en zwart. Er komt naast deze ook een Dual SIM-uitvoering uit maar wanneer en of die hier ook verkrijgbaar zal zijn is nog onduidelijk.


Prijsvergelijker Sony Xperia E5

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia E5


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel