HTC presenteert nette Desire 628 met dual-tone ontwerp


Blijkbaar zag HTC nog wel ruimte in de markt voor een eenvoudige Dual SIM-telefoon. De Desire 628 moet mensen vooral aanspreken door z'n dual-tone ontwerp. Voor 249 euro krijgt de 628 trouwens nog behoorlijke specs mee.

We steken onze mening over HTC doorgaans niet onder stoelen of banken. We zijn bikkelhard voor het Taiwanese bedrijf en leggen alle (soms vreemde) beslissingen graag onder de loep. Over de Desire 628 zijn we eigenlijk vrij positief. Natuurlijk is het een toestel waarvan je er dertien in een dozijn hebt maar voor een bedrag van 249 euro doet HTC eigenlijk weinig fout. Zo beschikt het toestel bijvoorbeeld over een 64-bits octacore-processor op 1,3 GHz. Deze zal ongetwijfeld van Chinese makelij zijn maar voor een mid-range model is dat eigenlijk niet zo gek. Vooral als je bedenkt dat hij over 3 GB aan RAM-geheugen beschikt. Dat is gewoonweg erg netjes.

HTC Desire 628 voor- en achterkant

Het 5-inch scherm kent een HD-resolutie en dat zien we vaker in deze prijscategorie. Hier zowel boven als onder treffen we speakers aan, iets wat HTC van oudsher BoomSound noemt. Omdat de speakers dus naar voren gericht zijn klinken ze helderder en harder. Ook voorop treffen we een 5 megapixel selfiecamera aan die met spraakopdrachten aangestuurd kan worden. Achterop zit een 13 megapixel camera met f/2.0 lens. Met een sluitertijd van 0,4 seconde hoeft de Desire 628 zich helemaal niet te schamen. Video neem je in maximaal 1080p (Full HD) op. 4K ontbreekt dus. Ook niet onaardig is het standaard opslaggeheugen van 32 GB. Je hoeft dus niet meteen een geheugenkaartje aan te schaffen. Dat kan trouwens wel en je kunt zelfs uitbreiden tot maximaal 2(!) TB. Je kunt de HTC Desire 628 snel opladen met een 5V/1.5A lader die je nog wel apart moet aanschaffen. Om ons positieve verhaal af te sluiten; er passen ook nog eens twee simkaarten in. De HTC Desire 628 ligt in de kleur Dark Blue vanaf 6 juni voor 249 euro in de winkel.


Prijsvergelijker HTC Desire 628

Toon alle aanbiedingen van de HTC Desire 628


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel