Qualcomm laat nieuwe generatie processors zien

· 2 reacties


De Taiwanese-fabrikant Qualcomm verovert in rap tempo de smartphonemarkt. Het bedrijf maakt processors voor ondermeer HTC, Samsung en alle toestellen die op Windows Phone 7 draaien.

Ondertussen werken de Taiwanezen keihard aan de volgende generatie mobiele processors. Deze komen er in twee smaken: singlecore en dualcore. In een promovideo laat het bedrijf zien hoe snel de nieuwe krachtbronnen zijn. Zelfs Nokia zal zich gedwongen zien deze processors in nieuwe smartphones te plaatsen. Hoewel Qualcomm en Nokia een lange strijd over patenten achter de rug hebben, vereist de overstap naar Windows Phone dat het bedrijf toestellen met een processor van Qualcomm gaat gebruiken.

Ook veel Android-toestellen zijn uitgerust met een Qualcomm-krachtbron. Daarnaast is ook BlackBerry onlangs overgestapt naar de processors van het merk. De nieuwe BlackBerry Bold 9900 draait op een Snapdragon processor van Qualcomm. We kunnen dus verwachten dat de processors die in het filmpje worden aangekondigd in zeer veel verschillende smartphone naar de markt zullen komen - of je nu kiest voor Android, Windows Phone of BlackBerry.

Bron: Bgr.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel