Elop wakkert geruchten LG-toestel met MeeGo aan

· 1 reactie


MeeGo, het op Linux gebaseerde OS dat door Intel en Nokia is ontwikkeld, is het kindje van de rekening nu Nokia voor Windows Phone 7 heeft gekozen. Toch is er licht aan het eind van de tunnel voor de ontwikkelaars van het OS.

Stephen Elop, de directeur van Nokia, sprak kort met de pers over de toekomst van MeeGo, dat nu vooral door Intel wordt gedragen. Hij ziet het OS als platform voor tablets die mogelijk in de toekomst op de markt komen. Elop zei dat hij met meerdere fabrikanten heeft gesproken over eventuele adoptie van MeeGo. De Canadese directeur van Nokia noemde daarbij de namen van HTC, Samsung, RIM (de maker van BlackBerry) en LG.

Derde OS

De meeste van deze bedrijven zijn niet geïnteresseerd in Meego, aldus Elop. Een mogelijke reden daarvoor zou zijn dat deze bedrijven bang zijn dat Nokia een te grote invloed heeft op dit besturingssysteem. Eén van deze namen, echter, zou wel interesse hebben om zowel een smartphone als een tablet met MeeGo uit te brengen. Er gingen al eerder geruchten dat het Koreaanse bedrijf LG haar smartphoneportfolio uit wil breiden met MeeGo-toestellen. Daarmee zou MeeGo het derde OS voor LG worden, na Android en Windows Phone 7. De woorden van Elop bevestigen dit gerucht.

Bron: Thenokiablog.com



Praat mee over dit artikel