'Dit jaar minimaal 40 miljoen NFC-telefoons op de markt'


Volgens Richard Clemmer, de directeur van Near Field Communication-chipmaker NXP, verwacht Google dat dit jaar tussen de 40 en 100 miljoen smartphones met een NFC-chip verkocht worden. Als dat waar is, beleeft NFC eindelijk zijn doorbraak.

Met NFC is het mogelijk om op een korte afstand data naar een mobiele telefoon te versturen en te ontvangen. Dat biedt een aantal mogelijkheden, die we lieten zien in onze review van de Google Nexus S, één van de toestellen die is uitgerust met een NFC-chip. Een andere mogelijkheid is het betalen via NFC. Voordat dat breed geaccepteerd kan worden, zijn er meer toestellen met NFC nodig. Als de woorden van Clemmer waarheid worden, wordt aan die voorwaarde in ieder geval voldaan.

NXP

Het Nederlandse bedrijf NXP speelt een belangrijke rol als leverancier van NFC-chips. Het bedrijf was tot 2006 onderdeel van Philips, en heeft net als het voormalige moederbedrijf het hoofdkantoor in Eindhoven staan. Een groot deel van de productie van wordt gedaan in Nijmegen, waar het bedrijf een productiecentrum heeft staan dat werk biedt aan 4000 medewerkers. Een snelle opmars van NFC is daarom niet alleen goed voor het gemak van de smartphonegebruiker, maar ook voor de Nederlandse economie.

Bron: Feedproxy.google.com