Siri krijgt waarschijnlijk snel nieuwe stem


Maandag 23 mei 2018 kondigt Apple mogelijk tijdens het WWDC een nieuwe functie aan voor de spraakgestuurde assistent Siri; een nieuwe stem. Het wordt eigenlijk hoog tijd dat Apple aandacht besteedt

Apple was vroeg met het introduceren van een persoonlijke assistent. Siri werd tijdens het WWDC eind 2011 aangekondigd. Sindsdien is er eigenlijk niet gek veel gewijzigd aan de assistent en Apple krijgt dan ook wel de kritiek dat ze Siri wat verwaarloosd hebben. Vooral als je kijkt naar hoeveel progressie Google Assistant en Amazon Echt in de tussentijd gemaakt hebben. Dat Apple komende WWDC aandacht gaat geven aan Siri is dus erg welkom. Al is het de vraag of een nieuwe stem voldoende is.

Apple Siri new voice

Het gerucht over Siri's nieuwe stem is trouwens afkomstig van niemand minder dan Siri zelf. Wie de digitale assistent voor iPhone en iPad vraagt naar het aankomende WWDC krijgt als antwoord precies dit nieuws. Daarmee lijkt het zo goed als bevestigd dat een nieuwe stem aangekondigd wordt. Apple volgt hiermee Google dat tijdens Google I/O nog 6 nieuwe stemmen voor Google Assistant aankondigde waaronder die van John Legend. Of er ook nieuwe functionaliteit voor Siri komt is nog afwachten, laten we het hopen want de bruikbaarheid is in vergelijking met eerder genoemde Google Assistant en Amazon Echo aan het afnemen.

(via)


Prijsvergelijker Apple iPhone X
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Belsimpel
64 GB Space Grey Refurbished
€ 202,00 € 202,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone X


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel