“Nieuwe iPhone 5 heeft resolutie van 1136 x 640 pixels”

· 9 reacties


Dat de volgende iPhone over een groter beeldscherm beschikt gaan al langer geruchten. 9to5Mac weet te melden dat Apple een resolutie gaat toepassen van 1136 bij 640 pixels. Niet breder maar wel hoger. Tevens komt er een kleinere dockpoort.

Het uiterlijk, en met name het schermdiagonaal van de iPhone is al jaren hetzelfde. Om toch met high-end Android-telefoons te kunnen concurreren trekt Apple eindelijk de schermdiagonaal op van 3,5 naar 4 inch. Eigenlijk lijkt het op 3,95 inch uit te komen volgens de laatste berekeningen. Hiervoor komen er 176 lijnen bij waarmee precies één rij iconen erbij komt. Aanpassingen hiervoor zullen in iOS6 zijn doorgevoerd. Ontwikkelaars hoeven waarschijnlijk weinig te veranderen, de meeste apps schalen automatisch op. Apps die landscape werken, voornamelijk games, zullen wel aanpassingen nodig hebben.

iPhone 4 inch vs iPhone 4S
Hoe 4 inch eruit ziet naast de nu gebruikte 3,5 inch

Apple zou al redelijk ver in het ontwikkelproces zitten. Momenteel zouden er op de Apple campus twee testdevices rondgaan; de N41AP (5,1) en de N42AP (5,2). Wat de verschillen tussen beide zijn weet de bron niet.

Nieuwe dock-connector

Naast het grotere scherm zal de nieuwe iPhone ook een gewijzigde dock-connector krijgen die kleiner is dan z'n voorganger. Consequentie is wel dat het hiermee breekt met vele accessoires die er voor de iPhone verkrijgbaar zijn, zoals luidsprekers. Apple wil op termijn alle iOS-apparaten met dit vernieuwde dock uitbrengen dat qua grootte zit tussen een Micro- en Mini-USB-poort.

Bron: 9to5mac.com


Prijsvergelijker Apple iPhone 4S

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 4S


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel