Onzekere Honor 20 en camerabeest Honor 20 Pro aangekondigd


Als je puur naar specificaties kijkt dan is er momenteel niets beters dan wat Honor vandaag heeft aangekondigd. Het dochterbedrijf van Huawei onthulde de Honor 20 maar het is vooral de Honor 20 Pro die de show steelt. En hoe mooi beide toestellen ook zijn, hun toekomst is erg onzeker.

Beide toestellen hebben een hedendaags uiterlijk passend bij 2019. Denk aan een groot randloos scherm. Dunne schermranden, glazen behuizing, metalen rand, leuke kleurenovergangen, dat soort dingen. Achterop vinden we bij beiden een vierkoppige camera maar met verschillende resoluties en ook verschillende functies. We beginnen met de Honor 20.

Honor 20 en Honor 20 Pro
De Honor 20 en 20 Pro in Sapphire Blue en Phantom Blue

De hoofdcamera bestaat uit een 48 megapixel Sony IMX586-sensor die we momenteel in erg veel premium smartphones aantreffen. Je gebruikt hem voor alledaagse plaatjes waarbij de informatie uit 4 pixels gecombineerd worden in één superpixel. Dit moet heldere en scherpere plaatjes opleveren. Landschappen schiet je met een 16 megapixel camera met groothoeklens met beeldhoek van 117°. Is er ook nog een 2 megapixel dieptecamera. Die herkent automatisch de achtergrond en maakt die softwarematig onscherp. Bij portretfoto's levert dat mooie plaatjes op waarbij het onderwerp er als het ware uit schiet. De 4e camera is ook 2 megapixel en gebruik je voor macrofotografie. Extreme close-ups tot 4 centimeter worden hiermee mogelijk.

Indrukwekkende lens Honor 20 Pro

Door naar de het camerasysteem van de Honor 20 Pro. Die weet namelijk behoorlijk te imponeren. Hier bestaat het camerasysteem uit een 48 megapixel hoofdcamera, 16 megapixel camera met groothoeklens, 8 megapixel telezoom en 2 megapixel macrolens. Met de 8 megapixel camera met telezoomlens haal je beelden 3x dichterbij zonder kwaliteitsverlies. Dat is weliswaar minder dan bij de P30 Pro waar de 20 Pro op is gebaseerd maar indrukwekkend is het wel. Wel is de Honor op papier beter in het schieten van nachtfoto's. Met een maximale diafragma-opening van f/1.4 gaat hij ruimschoots de f/1.8 van de Honor 20 voorbij. Hierbij geldt namelijk; hoe lager hoe beter.

Onzekere toekomst

Beide telefoons maken gebruik van Magic UI versie 2.1 dat "compatible is met Android 9", aldus Honor. Nu lijkt Magic UI sterk op de EMUI, de schil die Huawei bovenop Android plaatst. Hoe ze het ook noemen, de Honor 20 en 20 Pro draaien Android met bijbehorende Google-diensten. Iets wat, zoals het er nu naar uit ziet, over 90 dagen niet meer is toegestaan. Google mag dan van de Amerikaanse autoriteiten geen zaken meer doen met Huawei, het moederbedrijf van Honor. Onduidelijk is of deze Honor-modellen dan nog verkocht mogen worden? Of ze nog software-updates krijgen, bijvoorbeeld naar Android Q? Honor leek het antwoord daarop ook niet te weten, iets wat tijdens de presentatie dan ook vakkundig uit de weg werd gegaan.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel