Galaxy AI richt zich vanaf Samsung Galaxy S25 op de batterij

Battery AI moet voor 10% langere accuduur zorgen


Samsung gooide hoge ogen met haar AI-software tijdens de introductie van de Galaxy S24-serie. Het heeft veel andere telecombedrijven geïnspireerd om met iets soortgelijks te komen. Samsung kijkt intussen al naar verbeteringen en denkt die gevonden te hebben voor het optimaliseren van de batterijduur.

Want het gerucht gaat dat Samsung Galaxy AI vanaf de Galaxy S25 gaat uitbreiden met Battery AI. Dit moet de batterijduur met tenminste 10% verbeteren. Dat geldt voor de S25, de S25+ en de S25 Ultra.

Galaxy AI Is Here poster
Wat brengt Galaxy AI ons straks?

Hoe AI er precies voor gaat zorgen dat er 10% meer batterij overblijft is onduidelijk. Bedenk dat veel huidige telefoons al soortgelijke technieken toepassen om de batterijduur te verlengen. Denk aan Adaptive Battery wat in Android zelf is ingebouwd.

Meerdere methoden

Er zijn meer manieren om een langere batterijduur te krijgen. Een grotere batterij bijvoorbeeld. En een nieuwe processor verbruikt meestal minder, al wordt die winst meestal teniet gedaan door extra functies. Er zijn dus meer wegen die naar Rome leiden.

Ook naar oudere Galaxy-telefoons

Mocht het Samsung lukken om met Battery AI de batterijduur te verlengen dan zou het mooi zijn als deze functie ook naar oudere Galaxy-telefoons wordt uitgerold. Of die plannen er zijn is nog onduidelijk. Galaxy AI werd ook naar oudere Galaxy S en Z-modellen uitgerold.

Als eerste de Samsung Galaxy S25 hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt

Als eerste de Samsung Galaxy S25+ hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt

Als eerste de Samsung Galaxy S25 Ultra hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel