RIM presenteert BlackBerry Bold 9900

· 2 reacties


Nadat het toestel in het weekend al enige tijd op de website van RIM, de maker van BlackBerry, had gestaan, heeft het Canadese bedrijf de BlackBerry Bold 9900 officieel gepresenteerd.

Het toestel heeft, in tegenstelling tot zijn voorganger, de BlackBerry Bold 9780, een touchscreen. De smartphone is daardoor op meerdere manieren te besturen, want ook het klassieke BlackBerry QWERTY-toetsenbord is uiteraard op de Bold 9900 te vinden. Het touchscreen is door de aanwezigheid van het toetsenbord aan de kleine kant: 2,8 inch.

Bold 9900

Snapdragon

Ook BlackBerry heeft voor de processor inkopen gedaan bij Qualcomm. De Bold 9900 heeft een 1,2 GHz Snapdragon krachtbron, die het toestel behoorlijk sneller dan zijn voorganger moet maken. Met 10.5 millimeter is de Bold 9900 de dunste BlackBerry die tot nu toe gemaakt werd. RIM volgt daarmee de trend van dunne smartphones die door andere fabrikanten als LG en Samsung is ingezet.

Bold 9900

BlackBerry heeft ervoor gekozen om de Bold 9900 uit te rusten met NFC, een techniek die in steeds meer smartphones te vinden is. Wij testten NFC in de review van de Google Nexus S, en lieten daarbij een aantal mogelijke toepassingen van deze nieuwe techniek zien. Nu ook RIM overstag is zullen we steeds meer NFC-mogelijkheden zien.

De BlackBerry Bold 9900 is naar verwachting in deze zomer te krijgen in de Verenigde Staten en Canada. Wanneer het toestel naar Nederland komt is op dit moment nog niet bekend.

Bron: Engadget.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel