BlackBerry OS 7: "Highlander"

· 2 reacties


RIM, de fabrikant van Blackberry, werkt hard aan een opvolger voor het huidige besturingssysteem, OS 6. Het nieuwe systeem heeft de codenaam Highlander en zal een samensmelting worden van RIM's smartphone- en Playbook-systemen.

Hoewel de meeste BlackBerry-gebruikers nog steeds de nieuwste versie van Blackberry OS 6 niet hebben geïnstalleerd is RIM alweer bezig met de volgende versie. Nummer 7 heeft de codenaam "Highlander" gekregen, vermoedelijk vanwege de bekende slagzin van de filmklassieker met Christopher Lambert en Sean Connery in de hoofdrollen: “there can be only one”.

QNX

Dit nieuwe besturingssysteem integreert volgens geruchten het huidige OS van de BlackBerry met QNX, het besturingssysteem van de Blackberry PlayBook. De samensmelting zou inhouden dat apps zowel op een BlackBerry smartphone als tablet werken. Het zou kunnen betekenen dat ook op smartphones van BlackBerry Android-apps gedraaid kunnen worden, want RIM maakte onlangs bekend dat het OS van de PlayBook met deze mogelijkheid uitgerust is.

Bron: BerryReview.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel