BlackBerry OS 6 upgrade-gids voor Bold 9700

· 69 reacties


Een tijd geleden gaf Vodafone de eerste officiële versie van BlackBerry OS 6 voor de Bold 9700 uit. In de BlackBerry Desktop Manager komt deze echter in Nederland nog niet tevoorschijn. Altijd hongerig naar updates namen we het recht in eigen hand.

Altijd bereid te experimenteren op onze eigen kostbare mobieltjes hebben we afgelopen weekend de nieuwste versie van BlackBerry’s besturingssysteem op onze Bold 9700 gezet. Dit was nog niet mogelijk via de bijgeleverde software en bovendien bieden Nederlandse operators het nog niet aan. Daarom moesten we een kleine omweg nemen en die willen we vandaag graag met je delen. Uiteraard geheel op eigen risico!

Benodigdheden

Zoals je misschien al gemerkt hebt: de link naar de OS gaat naar een Duitse Vodafone-site. Dit werkt uitstekend samen met een Nederlands Vodafone-toestel. Dit is waarschijnlijk niet het geval voor andere providers. Zorg er daarom voor dat je een eigen versie kan downloaden als dat het geval is. Het liefst een officiële natuurlijk.

Een BBSAK screenshot
Een BBSAK screenshot

Stappenplan

Waarschuwing! Als je niet zeker bent van je mobiel-technische vaardigheden, begin er dan niet aan. Het kan fout gaan dus er is enig risico aan verbonden.

  • Installeer OS 6.0.0.448. Dit moet je altijd eerst doen voor een upgrade. Daarom is het een .exe bestand.
  • Back-up je BlackBerry met de Desktop Manager! Hiermee bewaar je instellingen, contacten en berichten. Zorg dat je het bestand kan terugvinden.
  • Sluit de Desktop Manager af. Dan kan deze niet in conflict komen met BBSAK.
  • Back je apps up met BBSAK. Als je eraan gehecht bent tenminste.
  • Wipe Device. Dit een cruciaal moment! Je maakt effectief een dure baksteen van je mobiel. Dat is de bedoeling. Het kan een paar minuten duren.
  • Klik op Load OS en selecteer 6.0.0.448 die je zojuist geïnstalleerd hebt. Volg de stappen in het installatie menu. Na de install gaat het toestel herladen. Dat kan langer duren dan je gewend bent. Dat hoort zo maar langer dan een kwartier mag het niet duren. Daarna heb je een kersverse installatie. Het kan zijn dat je mobiele netwerk uitgevinkt staat. Vink deze weer aan en je maakt snel weer verbinding met je provider.
  • Sluit BBSAK af.
  • Herstel je gegevens met de Desktop manager. Sluit deze daarna af, en herstel dan met BBSAK je apps. (Andersom mag ook maar dit hebben we niet getest.)

Eerste indrukken

Het nieuwe OS draait vlot op de Bold 9700 en ziet er super uit met leuke nieuwe animaties. Een zeer prettige nieuwe feature is het instant zoeken. Je begint met typen en daaronder verschijnen allerlei opties waar de zoekterm in zich in kan voordoen. Bijvoorbeeld je mailbox, YouTube of Google. Dit is wat ons betreft een cruciale verbetering: een fatsoenlijke manier om snel in je mail te zoeken. Wat de indeling betreft is er meer ruimte voor snelkoppelingen dankzij een roterende home bar. De browser lijkt beter te werken. Scrollen is in ieder geval een stuk prettiger! Kortom een geslaagde update die werkelijk toegevoegde waarde heeft.

Bron: CrackberryPraat mee over dit artikel