BlackBerry OS 7 op gelekte roadmap


Een gelekte roadmap van RIM toont aan dat we nog dit jaar een nieuwe versie van het BlackBerry OS mogen verwachten. Mogelijk komt het besturingssysteem dat we op de BlackBerry PlayBook zagen ook naar de smartphone.

QNX, het besturingssysteem van de PlayBook, zal op termijn ook naar smartphones komen, zo beloofde RIM eerder. Hoewel velen er vanuit gaan dat BlackBerry OS 7 een QNX-variant is, is dat allerminst zeker. BlackBerry geeft uiteraard geen commentaar op de uitgelekte roadmap die de bron is van deze geruchten. Het blijft daarom gissen naar BlackBerry OS 7. Het kan zijn dat dit de smartphone-versie van QNX is, maar het is ook goed mogelijk dat BlackBerry OS 7 gewoon een doorontwikkeling is van BlackBerry OS 6, het OS dat je aantreft op de Torch 9800 en Bold 9780.

Rim blackberry 2011 software roadmap
De gelekte roadmap, met aan het eind van het jaar BlackBerry OS 7

RIM beloofde eerder dat QNX geinstalleerd zal worden op BlackBerry's met een dual-core processor. Helaas is op de roadmap niet te zien of die er aan zitten te komen. Wel zien we dat er een nieuwe versie van de client voor Facebook en Twitter aankomt. Ook voor de AppWorld, de applicatiemarkt van RIM, zit er een update aan te komen.

Bron: N4bb.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel