iPhone 5 krijgt vermoedelijk weer aluminium achterkant

· 2 reacties


Nu we weer richting juni kruipen beginnen de geruchten van de opvolger van de huidige iPhone aan te zwellen. Zo zal de iPhone 5 vermoedelijk weer een aluminium achterkant krijgen en stapt Apple af van de externe antenne.

Waar het ook van af lijkt te stappen, althans volgens de laatste geruchten, is de glazen achterzijde. Dit leidt blijkbaar te vaak tot gebroken iPhone's en daarom lijkt Apple de aluminium achterzijde weer te overwegen. Opmerkelijk, want deze zorgt tevens voor een verminderde ontvangst. Blijkbaar - en hopelijk - hebben ze daar bij Apple wat op gevonden.

iPhone 5?
Mock-up van de iPhone 5

De eerste generatie iPhone beschikte ook al over een aluminium achterkant. Dit had tevens als nadeel dat het bereik van de iPhone niet geweldig was. Apple stapte vervolgens bij de iPhone 3G en 3G S over op een plastic achterkant. Om bij de iPhone 4 voor een glazen achterzijde te kiezen en de antenne in de zijkanten te verwerken. Het leverde het bedrijf veel kritiek op dankzij wegvallende gesprekken. Apple nuanceerde 'antennegate' maar gaf vervolgens wel gratis hoesjes weg.

Bron: Macotakara.jp


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel