RIM kondigt officieel BlackBerry OS 7 aan

· 1 reactie


In aanloop naar het BlackBerry World-event heeft RIM officieel een nieuwe versie van haar besturingssysteem aangekondigd; BlackBerry OS 7. Het bedrijf had ook het ook versie 6.1 kunnen noemen maar wil duidelijk onderscheid maken met versie 6.

Het nieuwe besturingssysteem is samen met de nieuwe Bold 9900 aangekondigd. Versie 7 is een natuurlijk evolutie van versie 6 en is (nog) niet op QNX gebaseerd. Versie 7 moet korte metten maken met de "unresponsiveness" van z'n voorganger. De Liquid Graphics-techniek zorgt namelijk dat de grafische interface op een snelheid van 60 frames-per-seconde werkt. Dit geeft toestellen gebaseerd op BlackBerry OS 7 volgens RIM een "grafisch rijke en overweldigende ervaring". In de praktijk zal bijvoorbeeld het 'pinch-to-zoomen' en 'pannen' veel sneller werken.

RIM BlackBerry OS 7

BlackBerry Balance en NFC

Naast snelle brengt versie 7 onder andere een betere browserervaring, een nieuwe Javascript-engine, spraakgestuurd zoeken, NFC-ondersteuning maar ook het nieuwe BlackBerry Balance dat je helpt privé en werk perfect gescheiden te houden. BlackBerry OS 7 zal zijn voorgeïnstalleerd op de nieuwe BlackBerry Bold 9900 en toekomstige modellen. Of bestaande modellen een update krijgen is nog onbekend.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel