Nieuwe features Windows Phone Mango opgedoken


Microsoft werkt aan updates voor Windows Phone, het mobiele OS dat binnenkort ook op de smartphones van Nokia te vinden zal zijn. Er waren al een aantal features van de grote Mango-update bekend. Nu is er meer.

Naast multitasking en een beter notificatiesysteem, mogelijkheden waarvan we al wisten dat ze in de Mango-update meegenomen zullen worden, krijgt Windows Phone een fiks aantal verbeteringen. Vooral de zoekfunctie in het besturingssysteem, dat net als de zoekmachine op internet de naam Bing draagt, krijgt een aantal nieuwe mogelijkheden. Zo wordt het ook mogelijk om in audio te zoeken. Daardoor kan een Windows Phone-toestel liedjes op de radio herkennen, zoals met verschillende apps op Android en iOS nu al mogelijk is.

Navigatie

Daarnaast wordt ook het scannen van barcodes mogelijk en krijgt het OS een navigatie-applicatie die je bocht voor bocht door je reis leidt met gesproken aanwijzingen, zoals je gewend bent van navigatieapparaten als die van TomTom. Microsoft vindt de verbeteringen zo groot, dat deze versie van Windows Phone versienummer 7.5 meekrijgt. Met deze update zal naar verwachting ook de Nederlandse taal beschikbaar zijn.

Bron: Phonedog.com


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel