'Microsoft koopt mogelijk RIM'

· 2 reacties


Steve Ballmer, de CEO van Microsoft, verscheen onlangs op BlackBerry World, het jaarlijkse evenement waar smartphonemaker RIM nieuwe toestellen presenteert. Het was een opvallende stap, die geruchten aanzwengelt over een overname.

Sommige analisten menen dat Microsoft plannen heeft om RIM, de maker van BlackBerry, over te nemen. Als de softwaregigant zou willen, zou een overname van de Canadese fabriek met gemak mogelijk zijn. Microsoft heeft 48 miljard dollar cash in kas. RIM zou naar de huidige koers ongeveer 25 miljard waard zijn. Ballmer kan het bedrijf dus gewoon uit zijn binnenzak afrekenen. Volgens analist Harry Wang is een overname zeker denkbaar.

Windows Phone

De medewerker van Parks Associates denkt dat Microsoft wil wachten totdat RIM 15 miljard dollar waard is. Het bedrijf heeft de wind tegen, met dalende verkopen van smartphones. Bij een verdere daling kan Microsoft relatief goedkoop in één klap een grote speler op de smartphonemarkt worden. Het gedateerde OS van BlackBerry kan dan worden afgevoerd, en vervangen door Windows Phone. Mochten deze geruchten ooit waarheid worden, dan zal het een aardverschuiving in de smartphonewereld betekenen.

Bron: Phonearena.comPraat mee over dit artikel