LG X screen met 2e scherm bereikt Nederlandse winkels


Bijna twee maanden na z'n officiële onthulling ligt de X screen van LG in de Nederlandse winkels. Destijds werd het toestel samen met de X cam aangekondigd maar daarvan ontbreekt nog ieder spoor.

Toen LG de X screen halverwege februari aankondigde verzuimde het nog een prijs te noemen. Inmiddels weten we dat een los exemplaar vanaf 224 euro van jou kan zijn. Het toestel stond al enige tijd in de webshop van hollandsnieuwe maar wordt inmiddels ook aangeboden via andere kanalen, waaronder dus los. Van de destijds aangekondigde kleuren is alleen de 'Pink Gold' uitvoering nog niet gespot, de witte en zwarte uitvoering hebben we al wel aangetroffen. Van die twee is momenteel alleen de witte uitvoering op voorraad.

LG X screen voor- en achterkant
Naast een 2e scherm beschikt hij ook over een goede selfiecam

Bijzonder aan de LG X screen is z'n tweede scherm. Deze zit precies boven het 4,93 inch grote hoofdscherm vergelijkbaar als bij de LG V10. Dat toestel is echter bijna twee keer zo duur als de X screen en dat is dan meteen z'n grote pluspunt. LG probeert enkele high-end specificaties, in dit geval een tweede scherm, naar betaalbare smartphones te brengen. Dat het toestel zo voordelig is uitgevallen komt enerzijds doordat LG een HD-scherm toepast in plaats van het hogere Full HD. Ook de quadcore-processor op maximaal 1,2 GHz is geen snelheidsmonster. Waar LG zich wel op heeft gericht is de selfiecamera. Die is met 8 megapixel aan de grote kant en kan bovendien binnen 1 seconde automatisch een foto schieten.


Prijsvergelijker LG X screen

Toon alle aanbiedingen van de LG X screen


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel