Huawei G9 Lite nog voor de Huawei G9 aangekondigd


Nog voordat Huawei de G9 heeft aangekondigd komt het al met een Lite versie daarop. De Huawei G9 Lite krijgt voor een instapmodel aardige specificaties mee te weten 3 GB aan werkgeheugen en twee behoorlijke camera's.

De Huawei G9 Lite werd aangekondigd voor de Chinese markt en het is op dit moment nog onzeker of er plannen zijn om hem ook daarbuiten aan te bieden. Mocht dat gebeuren dan kunnen we ons verheugen op een 5,2 inch groot toestel met Full HD-resolutie en 13 megapixel camera met 8 megapixel selfieschieter. Beide camera's krijgen een lens met een maximale diafragma van f/2.0. Achterop de G9 Lite treffen we verder een vingerafdrukscanner. Al met al is het toestel daarmee iets kleiner als de Huawei G8 en ook iets hoekiger.

Huawei G9 Lite wit
De G9 Lite is in feite een Chinese versie van de P9 Lite

Huawei past verder een eigen Kirin 650 toe al zijn er ook versies met een Snapdragon 617 van Qualcomm. Het toestel draait Android 6.0 Marshmallow met daarboven versie 4.1 van de eigen EMUI-schil. De batterij tot slot telt 3.000 mAh wat gelet op het schermformaat meer dan netjes is. De Huawei G9 Lite zal verkrijgbaar zijn in de kleuren Gold, White en Black. De prijs inclusief BTW bedraagt ongeveer 260 euro. Oplettende lezers herkennen de Huawei P9 Lite in het toestel. Dat klopt, het zou naar verluidt gaan om een voor de Chinese markt omgetoverde versie.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel