Officieel ogende renders Sony Xperia 1 VI en Xperia 10 VI binnen


Wie nu al benieuwd is hoe de Xperia 1 VI en Xperia 10 VI die Sony op 17 mei gaat aankondigen eruit zien, moet zeker even verder lezen. We hebben namelijk wat lijkt op de officiele persrenders van beide toestellen. Heel verschillend zien de toestellen er echter niet uit.

Sony hout op 17 mei 2024 een persconferentie waar het naar alle waarschijnlijkheid deze Xperia 1 VI en Xperia 10 VI zal aankondigen. De eerste is het vlaggenschip vol met alle Sony-technieken, de tweede een meer betaalbare versie daarvan.

Sony Xperia 1 VI front and back in two colors
De toekomstige Xperia 1 VI in twee kleuren

Dankzij eerder verschenen materiaal van de Sony Xperia 1 VI weten we al dat het toestel z'n schermranden boven en onder behoudt. De schermverhoudingen veranderen wel. In plaats van 20:9 gaan die naar 19.5:9. Dat lijkt een klein verschil maar maakt het toestel net wat minder ongemakkelijk tijdens gebruik.

Xperia 1 VI specificaties

Getuige de afbeeldingen komt de Sony Xperia 1 Mark 6 in een crème-zilveren uitvoering en een grijs/zwarte variant. Verwacht wordt dat er binnenin gebruik is gemaakt van een Snapdragon 8 Gen 3-processor met 12 of 16GB aan werkgeheugen.

Als eerste de Sony Xperia 1 VI hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt

De drievoudige camera bestaat vermoedelijk uit een 24mm hoofdcamera, 16mm ultra-groothoek en een 85-170mm telephoto met variabele zoom.

Sony Xperia 10 VI

Voor wie het vermoedelijke prijskaartje van €1000+ voor de 1 VI te hoog is, kan gaan voor de Xperia 10 VI. Ook deze beschikt over een ononderbroken scherm maar met randen boven en onder en een 3.5mm koptelefoonpoort.

Sony Xperia 10 VI in two colors
Xperia 10 VI is goedkoper alternatief

Hier een camera minder, en ook de Carl Zeiss-branding ontbreekt. Als we kijken naar de voorgangers van de Xperia 10 VI dan vermoeden we een prijskaartje die net boven de 400 euro ligt. Voor het definitieve antwoord zul je moeten wachten tot 17 mei. Dan kondigt Sony beide telefoons in Japan aan.

Als eerste de Sony Xperia 10 VI hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel