HTC: geen nieuwe One mini


Het doek is gevallen voor de HTC One mini-serie. HTC gelooft meer in 'normale' telefoons en grote phablets dan in klein en compact en daarmee valt definitief het doek voor de One mini-lijn. Het gerucht dat HTC wou stoppen met de mini ging al langer.

Dat HTC niet echt meer aandacht bestede aan de One mini-modellen zoals de One mini 2 en One mini bewees het al door de beloofde Lollipop-update te annuleren. Maar nu heeft het ook officieel toegegeven dat er geen nieuwe One mini's komen. Het bedrijf zet vanaf nu in op grotere toestellen.

HTC One mini devices
Voortaan alleen nog maar 'grote' HTC-smartphones

Deze beslissing zal ongetwijfeld zijn ingegeven door financiële redenen, er werden vermoedelijk te weinig van verkocht. Toch waren de One mini's vrij behoorlijke compacte smartphones. Vreemd is wel dat als HTC zegt zich meer op phablets te zullen richten het er blijkbaar wel voor kiest om die grotere modellen niet overal uit te brengen. Zo is de 5,5 inch grote One M9+ alleen in Azië verkrijgbaar. Ook diens goedkopere broertje de E9+ is hier niet verkrijgbaar. HTC's strategie is dus niet overal even consistent.

Bron: Focus Taiwan


Prijsvergelijker HTC One mini 2

Toon alle aanbiedingen van de HTC One mini 2


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel