LG belooft 3 updates voor bestaande telefoons


Na LG's aankondiging te stoppen met mobiele telefoons wil het vandaag bestaande klanten geruststellen met aan de aankondiging dat bestaande telefoons gewoon geüpdatet worden. Het gaat om telefoons uit de G-serie, V-serie, Velvet, Wing en enkele Stylo en K-modellen uit 2020.

LG stond niet bekend om haar regelmatige en overdadige software-updates. Of dat ook de reden was waarom LG-telefoons minder goed verkochten weten we niet, maar we weten wel dat LG het blijkbaar nodig vond bestaande klanten gerust te stellen. Wie een premium LG-telefoon gekocht heeft krijgt vanaf het moment van aankoop 3 Android-updates.

LG software update

Premium modellen

Het gaat om de volgende premium telefoons uit 2019 en later. Al deze komen in aanmerking voor 3 Android-updates.

Enkele modellen uit de Stylo en K-serie zullen elk 2 Android-update krijgen vanaf het moment van aankoop. Hierbij meldt LG dat het afhankelijk is van Google en of de toestellen krachtig genoeg zijn om de nieuwe Android-versie aan te kunnen. Exacte toestelnamen geeft LG daarom ook niet.

Verlaten smartphonemarkt

LG kondigt 5 april 2021 aan zich helemaal terug te trekken uit de mobiele telefonie-markt. Dit besluit kwam na jarenlange verliezen op haar telefoondivisie. Ondanks dat LG enkele interessante, vooruitstrevende en inspirerende smartphones wist uit te brengen had het nooit echt een groot verkoopsucces. LG wil zich in plaats van telefoons nu richten op winstgevende bedrijfsonderdelen waaronder slimme apparaten.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel