“Sony werkt aan Xperia M Ultra met 16 megapixel selfiecam”


Voor wie z'n selfies niet scherp genoeg kunnen zijn komt Sony mogelijk binnenkort met de Xperia M Ultra. Dit 6 inch grote toestel moet beschikken over een selfiecamera met een resolutie van maar liefst 16 megapixel.

Wijzelf denken dan aan overkill maar er zullen vast mensen zijn die hier behoefte aan hebben. Alhoewel 16 megapixel al erg veel is beschikt de Xperia M Ultra over een camera met nog meer megapixels. Achterop moet namelijk naar verluidt een dubbele 23 megapixel camera zitten. De ene krijgt volgens een gerucht uit China een 24mm lens met maximale opening van f/2.0 terwijl de andere het moet doen met een 75mm lens met f/2.2. Die laatste zoomt dus terwijl de eerste het meer van veraf bekijkt. Beide camera's krijgen optische beeldstabilisatie.

Sony Xperia M Ultra Weibo post
En dit is het hele bericht waar we het mee moeten doen

Voorop de Xperia M Ultra moet ruimte zijn gemaakt voor een 6 inch Full HD-scherm met Sony's WhiteMagic- en Triluminos-techniek. We gaan dus uit van heldere beelden met een prima contrast. Binnenin moet een 4.280 mAh grote batterij zitten wat vandaag de dag niet aan de kleine kant is. Opladen kan via USB Type-C. Het geheel moet worden aangestuurd door een Snapdragon 652 van Qualcomm. Dat is een octa-core processor op een nog onbekende kloksnelheid. Hij krijgt in ieder geval de beschikking over 3 GB aan werkgeheugen (RAM). Ergens op de M Ultra moet ook nog een vingerafdrukscanner komen. Waar precies is nog onbekend. Het hele gerucht is via een eenvoudig berichtje de wereld in gekomen dus we zouden er nog niet erg veel waarde aan hechten. Wacht liever af tot Sony met een persbericht komt.

(via)Praat mee over dit artikel