Nieuwe Apple iPad (2017) inmiddels in Nederland verkrijgbaar


Apple's in maart 2017 aangekondigde iPad is inmiddels in Nederland verkrijgbaar. De Apple iPad (2017) krijgt een iets lager prijskaartje dan z'n voorganger(s) en een helderder scherm.

Apple bleef zelf wat vaag over waarom het scherm op de iPad (2017) zoveel helderder is. De mensen van iFixit vonden het antwoord nadat ze een exemplaar uit elkaar schoefden; zo is het scherm niet gelamineerd en beschikt het niet over de anti-reflecterende coating. Dat heeft als voordeel dat het scherm inderdaad 44% helderder is in vergelijking met de eerste iPad Air. Het heeft ook nadelen en dat is dat het lastiger buitenshuis afleesbaar is. Dat is mogelijk ook de reden waarom Apple's nieuwe tablet een stuk voordeliger is.

iPad 2017 iFixit tear down

De prijs van de WiFi-versie beginnen bij 407 euro, voor het exemplaar met mobiel internet moet 579 euro neergelegd worden. Daarmee zijn ze wel iets goedkoper dan de iPad Air 2 die deze modellen moeten opvolgen. Omdat ook dat model nog verkrijgbaar is loont het de moeite prijzen te vergelijken. Vooral omdat die wel over een gelamineerd scherm en anti-reflectiecoating beschikt. En ondanks dat het scherm van de nieuwe iPad 2017 volgens iFixit makkelijker te vervangen is, bijvoorbeeld na valschade, loont het de moeite om toch op zoek te gaan naar een iPad hoes voor extra bescherming. We schreven eerder al wat de voor- en nadelen kunnen zijn van een hoesje. Dat geldt natuurlijk ook voor een tablet. Zo kan een iPhone 6 hoesje er bijvoorbeeld voor zorgen dat je een hogere inruilwaarde overhoudt mocht je toe zijn aan een nieuwe. Keek je in plaats van deze instap iPads meer uit naar uitgebreidere Pro-modellen? Dan zul je vermoedelijk nog tot eind 2017 moeten wachten.

Foto: iFixit


Prijsvergelijker Apple iPad (2017)
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
128 GB Silver
€ 799,95 € 799,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPad (2017)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel