Google koopt mobiele muziekdienst


Android wordt binnenkort uitgebreid met een eigen muziek service. Google heeft daarvoor de startup PushLife gekocht. Dat bedrijf maakte een app met ondermeer stream- en sync-mogelijkheden.

Android is uitgerust met allerlei mogelijkheden, maat een online-muziekdienst ontbreekt no. Pushlife ontwikkelde een app waarmee je een Android- en BlackBerry-toestel snel kunt synchroniseren met iTunes en Windows Media Player. Volgens het bedrijf is het daardoor net zo makkelijk om een Android -toestel te gebruiken als muziek-speler als dat is op de iPhone. Het streamen van muziek, zoals mogelijk is met Spotify, is met PushLife niet mogelijk, maar Google kan er natuurlijk voor kiezen om die functionaliteit alsnog toe te voegen.

Pushlife

Google was er snel bij. Het Canadese PushLife begon in 2008 met het ontwikkelen van de applicatie voor Android en BlackBerry, en bracht in januari van dit jaar de eerste versie op de markt. Nu het bedrijf geïntegreerd is in Google, zal de onafhankelijke dienst stoppen, en terugkeren als een Google-dienst in Android.

Bron: Pushlife.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel