BlackBerry roadmap toont nieuwe telefoons


Een opgedoken roadmap laat zien wat BlackBerry voor ons in petto heeft de komende tijd. Als de roadmap echt is lijkt het erop dat we telefoons met grotere schermen krijgen. En naast een telefoon staat er ook een nieuwe tablet op.

Het scherm van de BlackBerry Z10 is 4,2 inch groot. Alhoewel we dat in onze review niet als nadelig beschouwden loopt het wel uit de pas met de concurrentie. Die passen inmiddels op grote schaal display's van 5 inch toe. BlackBerry wil blijkbaar niet geassocieerd worden met 'ouderwets' en lijkt daarom ook grotere schermen te willen gebruiken.

BB10 roadmap

Probleem is alleen dat BlackBerry 10, het besturingssysteem waaronder het nieuwe portfolio draait, alleen schermresoluties van 1280x720 en 720x720 ondersteunt. Om groter te gaan en op dezelfde PPI uit te komen zouden er nieuwe schermresoluties geïntroduceerd moeten worden. Toch bekruipt ons het idee dat BlackBerry voor de Z10 opvolger schikt met een lagere pixeldichtheid en voor de opvolger van de Q10 een 720p resolutie kiest. Overigens geeft BlackBerry zichzelf nog even de tijd voor deze nieuwe producten. Het nieuwe arsenaal wordt niet voor 2014 verwacht. Tot die tijd nemen wij dit bericht met een korreltje zout.

Update: 1 april, so it seems. Thnx Bart

Bron: @BB10Leaks


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel