BlackBerry Z10 review

Is dit de redding van BlackBerry?

· 1 reactie


BlackBerry Z10 review

Z'n komst heeft lang op zich laten wachten en het wordt dan ook als de redding van BlackBerry gezien. Het gaat hier niet alleen om de Z10 maar met name om het bijbehorende BlackBerry 10 besturingssysteem.

Het OS werd meerdere malen uitgesteld, werd tussentijd van naam gewijzigd en was reden van een rechtszaak. Uiteindelijk doel was om de aansluiting met de concurrentie te vinden. Op papier lijkt dat te zijn gelukt; de interface werkt met moderne gestures, er is diepgewortelde integratie met social media en het systeem oogt dankzij het achterliggende QNX met z'n microkernel snel en responsief.

De marketingmachine van BlackBerry leverde ook goed werk af want het OS was nog voordat er producten er waren erg gehyped en kreeg positieve reacties van de pers. Zelfs Alicia Keys werd ingehuurd om een onduidelijke positie te bekleden. Blijkbaar moet je vandaag de dag bekende mensen binnen je gelederen hebben. Alleen moet ze nog even leren om niet via haar iPhone te Twitteren.

Het enige wat nog verkeerd zou kunnen gaan is dat bijbehorende telefoons tegenvallen. Mocht dit het geval zijn dan betekent dat onverbiddelijk het einde van BlackBerry. Het bedrijf zou in dat geval worden opgeknipt en verkocht aan de hoogste bieder. Komt het zover? Wij probeerden een antwoord te zoeken op de vraag of BlackBerry 10 z'n hooggespannen verwachting waar kan maken en of we volgend jaar nog nieuwe BlackBerry's in de winkel kunnen kopen.

Wat zit er bij het toestel?

In onze handen ligt een zwarte BlackBerry Z10 (Charcoal Black) waarop BlackBerry 10 (10.0.10.58) draait. Je kunt ook een witte uitvoering bestellen die ook wel 'Pure White' heet. De meegeleverde doos is compact en bevat naast het toestel een aparte datakabel, een headset met bediening, een power plug voor zowel een Europees als Engels stopcontact en behoorlijk wat documentatie. Best compleet dus. De batterij zit los in de verpakking en dien je voor het ingebruiknemen logischerwijs in het toestel te plaatsen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel