LG Optimus G2 krijgt mogelijk Snapdragon 800-processor

· 2 reacties


Een uitgelekte benchmark suggereert dat de nog onaangekondigde LG Optimus G2 draait onder een Qualcomm Snapdragon 800-processor. Als dat klopt, dan wordt de Optimus G2 dé telefoon om rekening mee te houden in 2013.

De Snapdragon 800 werd samen met de 600 aangekondigd. En terwijl Samsung kiest voor die laatste in haar nieuwe vlaggenschip de Galaxy S4, gaat LG blijkbaar voor het topmodel van Qualcomm. Even ter vergelijking, de Snapdragon 800 levert volgens Qualcomm een performanceverbetering op van 75% ten opzichte van de Snapdragon S4 Pro die je vandaag de dag in veel high-end smartphone aantreft.

LG Optimus G2 (D801) with Qualcomm Snapdragon 800

Uiteraard is het bestaan van de Optimus G2 nog allerminst zeker en zijn dergelijke benchmarks ook verre van betrouwbaar. Mocht het allemaal kloppen dan is de Optimus G2 een erg interessant toestel.

Snapdragon 800

Laten we daarom eens nader kijken naar die Snapdragon 800 processor. Dit is namelijk een beest van een soc. Zo ondersteunt de Snapdragon 800 camera's met een resolutie tot 55(!) megapixel en biedt hij ondersteuning voor 4K-beeldschermen (iets wat we tegenwoordig UltraHD moeten noemen).


Demo van de Snapdragon 800 tijdens Qualcomm's legendarische CES-keynote

Verder is er ondersteuning voor WiFi ac netwerken en LTE (categorie 4). De processor draait op maximaal 2,3 GHz, beschikt over een vier cores en is van het type Krait 400. De GPU is een Adreno 330. Het zou trouwens niet de eerste telefoon met een Snapdragon 800-processor zijn. ZTE gaat ze met de Grand Memo voor. Een Optimus G2 aankondiging hoef je trouwens niet voor september 2013 te verwachten.

Bron: Glbenchmark.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel