De beste en de slechtste 1 april-grappen uit de techwereld

· 1 reactie


Ieder jaar is het weer opletten geblazen na het aflopen van maart. De techwereld, bekend van z'n vele nieuwslekken en teasers, doet op 1 april altijd vrolijk mee met de hype. Wij zochten de leukste (en minder leuke) grappen voor je op.

Zoals ieder jaar trekt Google weer alle registers open met een scala aan 1 april-grappen. Eén daarvan is Cardboard Plastic; een doorzichtige Virtual Reality-bril van plastic. In tegenstelling tot z'n kartonnen tegenhanger biedt Cardboard Plastic een "ware 4D-ervaring met 360˚ geluid en een perfecte beeldkwaliteit". Handig zijn ook zeker de speciale vliegtuigmodus en geïntegreerde camera-app.

Gmail Mic Drop

Fans van Gmail kunnen deze eerste van april hun hart op met de nieuwe Mic Drop-functie. Het is een manier om te replyen zonder ooit weer een reactie van iemand terug te krijgen. Handig als je helemaal klaar bent met een onzinnige discussie met collega's of om op de meest onsympathiekste manier jouw mening te geven en het gesprek te beëindigen. Overigens heeft Google de functie inmiddels weer teruggetrokken na klachten van echte gebruikers die door de functie in de problemen kwamen. De functie zou een Animated GIF meezenden en ontvangers interpreteerden die nogal eens verkeerd. Bovendien begrepen sommige mensen de functie verkeerd wat weer tot vervelende reacties leidde.

Search with emoji

Dat Google altijd serieus werk maakt van haar 1 april-grappen bewijst de Search with emoji-functie in Google Photos. Het werkt namelijk echt! Zoek jij je ook altijd een ongeluk in je fotobibliotheek op zoek naar die ene foto? Tik simpelweg een emoji (of emoticon) in het zoekveld en Google Photos gaat voor je op zoek. Handig om die ene foto van je hond te vinden verkleed als hotdog.

Samsung's slimme broek

Ook Samsung doet zoals ieder jaar weer een duit in het zakje en komt met geen gekke vinding; de slimme broek. Eigenlijk is het een hele reeks die ze daar in Zuid-Korea ook wel The Internet of Trousers noemen. Wat de broekenlijn slim maakt zijn onmisbare functies zoals Wi-Fly, de Keep Your Pants On-modus en de Fridge Lock-modus. Dankzij diverse ingebouwde sensoren weet de broek wanneer je gulp onbedoeld open staat, wanneer het tijd wordt om een rondje te lopen of wanneer het beter is om uit de koelkast te blijven.

Samsung Fridge Lock modus
Ga jij maar even een rondje lopen!

Sony Proton Pack

Bij Sony slaan ze twee vliegen in één klap. Naast een vrij mager uitgevoerde 1 april-grap proberen zij meteen hun nieuwe Ghostbusters-film te promoten. Speciaal voor de gelegenheid hebben ze daarom 's wereld eerste spook vangende Proton Pack ontworpen. Het gaat om een miniatuur versie die handig is om mee te nemen. De rugzak beschikt over typische Sony-technieken zoals de STAMINA energiebespaarmodus en Cyber-shot functies zoals slow-motion.

Paper Products

Bij Opera, bekend van de internetbrowser, zijn ze iets meer opzichtig te werk gegaan. Zij komen uitgerekend vandaag met een lijn papieren producten. De lijn moet volgens het bedrijf simpliciteit en minimalisme omarmen. Of je met de papieren laptop en mobiele telefoons ook echt productief kunt zijn valt nog maar te bezien. Je hoeft volgens Opera echter nog niet meteen naar de winkel te rennen. Alle papieren producten bevindingen zich nog in een vroege beta-fase.

Ben je ondanks onze uitvoerige zoektocht zelf nog leuke 1 april-grappen tegen gekomen? Laat ze ons en andere bezoekers weten door een link in de reacties te plaatsen.Praat mee over dit artikel