Eén week Pokémon GO; dwalende nachtbrakers, gevonden lichamen en rokende servers


Vorige week kwam Nintendo met de gratis app Pokémon GO. De bedoeling is dat je buiten actief op zoek gaat naar Pokémons. Gevolg, hordes mensen op straat turend naar hun mobiel. En dat levert naast een enorme hype ook veel hilariteit op.

En alhoewel Pokémon GO hier in Nederland helemaal nog niet officieel verkrijgbaar is kunnen Android-gebruikers via deze link toch alvast aan de slag. iPhone-gebruikers zullen eerst een Amerikaans of Australisch Apple-account moeten aanmaken willen ze hem in de App Store kunnen downloaden. De officiele uitrol naar Nederland zou ook zijn uitgesteld vanwege server-problemen. Die heeft namelijk moeite met alle nieuwe gebruikers. En nu nog steeds liggen de servers er geregeld uit met gefrustreerde gebruikers tot gevolg. Maar de Pokémon GO-hype resulteert in nog gekkere situaties. Wij sommen er een paar voor je op.

Lijk

Zo stuitte een Amerikaanse speler bij een rivier in de staat Wyoming op een lijk. Luguber of niet, de vrouw blijft zoeken naar virtuele Pokémons.

In de hinderlaag

Ook in de VS hebben gewapende overvallers enkele spelers in de val gelokt. Ze konden voorzien waar een groepje naar toe zou gaan en wachten ze daar op, aldus de politie in Missouri.

Politie Missouri

Alleen echte klanten

Weren sommige zaken nu al mensen als ze alleen maar Pokemon GO spelen

Pokemon GO alleen maar echte klanten

Malware

Inmiddels proberen cybercriminelen ook te profiteren van de hype. Zo zijn al APK-installatiebestanden gevonden die voorzien zijn van malware. Het is dus wel oppassen geblazen.

Praat eens met een vreemde

Het is niet alleen maar ellende. Veel spelers ontmoeten elkaar buitenshuis, maken een praatje en soms bloeit er iets moois.

Politie

En de politie heeft het maar druk met al die 'verdachte' spelers!

Politie Pokemon GO

Lachende derde

Aandeelhouders van Nintendo lachen zich inmiddels helemaal suf. Het aandeel sloot vannacht bijna 25% hoger.

Nintendo aandelenkoers


Praat mee over dit artikel