Microsoft presenteert nieuwe versie Windows Phone


Microsoft heeft op het MIX-event de volgende versie van Windows Phone gepresenteerd. Met de update wordt Windows Phone een volwassen systeem. Over het versienummer van de nieuwe release wordt met geen woord gerept.

Nieuw in Windows Phone is multitasking. Daardoor wordt het mogelijk om snel tussen applicaties te switchen, en services op de achtergrond te draaien. Ontwikkelaars van applicaties krijgen meer mogelijkheden voor het maken van Live Tiles, de bekende tegels van het homescreen van Windows Phone. Daarmee kan allerlei informatie live op een tegen geplaatst worden.

04 13quantas sm
Een voorbeeld van een app die de nieuwe mogelijkheden gebruikt: Qantas

Notificaties

Ook het notificatiesysteem van Windows Phone wordt uitgebreid. Nu is het alleen mogelijk om een aantal apps die door Microsoft zijn meegeleverd notificaties in de systeembalk te laten weergeven. In de toekomst kunnen alle apps een notificatie naar systeembalk sturen.

Een andere mogelijkheid die wordt geïntroduceerd, is toegang tot de camera en de bewegingssensor voor applicatieontwikkelaars. Zij hebben daarmee meer mogelijkheden hij het ontwikkelen van hun software. Door de nieuwe mogelijkheid kunnen zij bijvoorbeeld Augmented Reality apps maken.

Angry Birds

Tegelijkertijd kondigde Microsoft officieel aan dat er een Angry Birds-versie voor Windows Phone komt. Ook de makers van KIK Messenger, een app die onlangs door BlackBerry verwijderd werd, zullen met een app voor Windows Phone komen. Wanneer we deze versie van Windows Phone kunnen verwachten, is helaas niet gezegd.

Veel van de aangekondigde features zijn als te vinden in Android en iOS. Het is dus een even logische als noodzakelijke stap die door Microsoft gezet wordt. Het bedrijf is van plan vol in te zetten op een goede relatie met ontwikkelaars, omdat het onderkent dat een grote gemeenschap app-bouwers van groot belang is voor het succes van een mobiel OS.

Bron: Wmpoweruser.comPraat mee over dit artikel